Tudi sem napisal da je lepo it s prijatelji in se imeti fajn ampak kaj dosti razen tega ne bo, samo čudil se bom očem lepim (ali tudi grdim) produktom, morda celo se jih malo dotaknil, pobožal.
Tud pisal sem da verjetno bom še kdaj šel in ponovil vse skupaj.
To je bil moj zoren kot gledanja na sejem.
Pred seboj imam opevan predvajalni sistem za par sto tisoč evrov, je fizično prisoten, ni 2D kot v reviji (katere je namen marketinško piskanje) a primarnega dejstva zakaj sem prišel da bi to čudo tudi slišal, ga ne morem.
Tisto kaj slišim je seštevek večih motečih faktorjev.
Ta receptura ne velja za vsakega, recimu tistemu ki mu je to hobi npr., kakor ste napisali da si razširijo obzorja in premleti izkušnje takšne in drugačne itn. samo dobro slišal pa ne bo v katero čudo tehnike gleda.
Ja zakaj pa ne.
Je pa res, da večina ljudi od nekdaj kupujejo zadeve ki so hype, ne pa ker mu je res všeč (karkoli je že to; avto, pohištvo...).
Drugače pa vidim da se v bistvu strinjava.
administrator2 napisal/-a:Citat od nikjer:
»Sejem ribištva je brez veze, sejem pohištva je brez veze, sejem avtomobilov je brez veze, sejem akustike, sejem znamk, plošč je brez veze?
Ja, če me to ne zanima!«
Vsak ima pravico do svojega mnenja, toda ali naj se piše o neki temi na forumih tako, da se ta tema bogati in je informativna za ostale udeležence ali se le s kritiziranjem vsega ustvarja lastni ego.
Čemu so torej forumi res namenjeni. SAF forum je pač tak kot je , ki želi včasih osvetliti še drugačno mnenje o avdio tematiki in tisti, ki to prebira si nato ustvari svoje mnenje. Ampak izgleda da to nekatere občasno žuli.
Po vašem pisanju se nekomu nima smisla udeležiti avdio sejma, ker je tam zvok zanič in vse je zelo drago.
Ali je mogoče v vašem interesu in ostalih avdio uvoznikov v SL, da ljubitelji glasbe ne gredo na avdio sejme, ker bi jih bilo potem težje prepričevati o tem kateri je pravi zvok in aparature?
Podobno se govori o revijah- da so brez veze in pod vplivom reklam. So, a so tudi prva informacija o novih napravah.
Ali ni dobro iti na sejem, mogoče s prijatelji, se razgledati in razposlušati, premleti izkušnje, kupiti nosilec zvoka. Mislim, da je to poceni in vredna izkušnja za vsakega avdiofila, ki mu bo razširila avdio obzorja in bo pod manjšim vplivom avdio trgovcev, proizvajalcev, gurujev, forumov in revij, kot pa če ostane doma in bere le na forumih, kako je sejem brez veze ter občasno obišče avdio salon pri nas. Mogoče je strošek 200 EUR za obisk sejma najboljši avdio vložek?
Kar se pa tiče razstavljalcev tam. Je zelo drag sejem in od tega ima največ organizator. Toda kot vsak posel je pač potrebno vlagati v reklamo in promocijo tako kot v vsak posel.
Upam da večina bralcev ima službe in vedno da je za uspeh podjetja ali obdržati službo trdo delati.
Seveda, ker pa je večini bralcev to le hobi ali zato pričakujete naj bi se tudi avdio industrija tako obnašala?
Franc Kuzma