Ožji krog prijateljev povezanih z ljubiteljstvom do glasbe, avdia in tehnike se že tradicionalno srečuje dva do štirikrat na leto. Gre za zelo zanimiva, prijetna in vedno poučna srečanja, ki se praviloma začnejo z daljšo poslušalno seanso kakšne od Francove novosti in tudi tokrat je bilo tako. Franc namreč že nekaj časa razvija visokokakovosten zunanji obroč za plošče in bolj ali manj zaključen prototip je šel na strog komisijski preizkus. Kot smo v takih primerih že navajeni, je imel tudi ta "tvik" nerazumljivo velik vpliv na kakovost zvoka - bistveno večji kot klasičen "clamp". Še več. Če malo pretiravam bi rekel, da tako drastične izboljšave pravzaprav ne bi smelo biti. Gre namreč za izboljšave, ki so zatresle temelje zvoka sistema. Tokrat bom podrobnosti namenoma prepustil ostalim sodelujočim, sam pa dodajam samo še to, da če bi se mi ga dalo pred poslušanjem vsakič postavljati na ploščo, potem bi bil to vsekakor eden od najbolj učinkovitih "trikov" za izboljšanje zvoka.
Drugi in jasno obvezni del srečanja je bila večerja v stari kmečki gostilni, ob kateri ima lastnik depandanso za modele kot smo mi, ki večerje enostavno ne znamo zaključiti brez dobre cigare. Ljubitelji "svetega dima" ob kozarčku primerne pijače seveda bistveno bolje razmišljamo, ne samo o usodnih, celo za obstoj sveta odločilnih aspektih reprodukcije in vrhunskega zvoka. Ko pa se poglobljeni debati, ki se tokrat izjemoma ni končala s splošnim pretepom zagovornikov in nasprotnikov well done pečenih biftkov, pridružijo še trač zgodbice iz avdiofilskega podzemlja in poročila o zadnjem dvigu standarda state-of-the-art na jugozahodnem delu ljubljanskega barja, potem je zaključek lahko samo zaveza, da moramo to ponovit. Itak.