Stran 1 od 4
Tujina
Objavljeno:
Ne Mar 25, 2007 3:23 pm
Napisal/-a kuzma2
Ocenite lokale izven meja Slovenije.
Vel. Britanija
Objavljeno:
So Mar 31, 2007 9:30 am
Napisal/-a kuzma2
Imam kar nekaj znancev, ki so bili med obiskom Anglije razočarani nad hrano. Sam tega ne razumem,hodim tja že preko 30 let, ker v večini primerov po celotni deželi dobro jem. Res pa je da tega ne počem v centralnem Londonu v raznih lokalčkih s poceni hrano. Ampak vsaj v kakšnem solidnem pubu, restavraciji ali seveda v celi plejadi predvsem kitajskih ali indijskih restavracij. Saj tudi v Ljubljani ne jeste v kiosku pri avtobusni postaji!
Ravno sem se vrnil iz Londona in npr. za 10-14 GBP dobite v pubu krožnik( velikost bo zadovoljila tudi velike jedce) hrane od ribe s čipsom in zelenjavo do jagnjetine z omakami , čipsom ter zelenjavo. Pub sendvič pa za 7-10 GBP- toda to ni kos kruha in dve rezini salame. To je krožnik npr. poln šunke, dveh stručk kruha, zelenjave( paradižnik- ja tudi tam je brez okusa, solate, čebulice,...), majoneza, čips-več kot dovolj za kosilo. Angleži obvezno špricnejo kis preko pomfrija- poskusite. Zraven pa še eno pivo, pa je.
Seveda obisk dobre indijske restavracije pa je nekaj popolnoma drugega.
Re: Vel. Britanija
Objavljeno:
So Mar 31, 2007 10:01 am
Napisal/-a Marko Puš
[quote="administrator"]Seveda obisk dobre indijske restavracije pa je nekaj popolnoma drugega.
...in tega jaz nikakor ne morem pozabiti. Celo boljše je bilo kot v kitajski - ta pa je bila na ravni, o kateri lahko pri nas samo sanjamo.
Plavi podrum-Opatija
Objavljeno:
To Maj 01, 2007 11:05 am
Napisal/-a Marko Puš
Plavi Podrum
Volosko pri Opatiji
Hrvaška
Zelo stara konoba, ki je klasično dalmatinsko ponudbo dvignila za nekaj ravni. Po moje ena najboljših ribjih restavracij v istri in absolutno vredna obiska. Lepo urejena notranjost v klasičnem "konobnem stilu" v starem delu, prijeten vrt in dobra postrežba. Težavo lahko predstavlja le parkiranje, če jo obiščete v soboto ali nedeljo v času kosila.
Jedilni list je obsežen in postreže z enostavnimi ter zelo posebnimi in enkratnimi kombinacijami jedi. Ponudba vin je zelo solidna.
Pred tednom dni so nam s pogrinjkom najprej ponudili fantastičen črni ričet z lignji in z "reš" pečenimi sardelicami, temu je sledil okusen krožnik rakov, hobotnice, tuninega namaza in jastoga, sledil je odličen, ravno prav velik in zapečen kovač na žaru ter njihova legendarna jabolčna pita. Zraven se je odlično obnesla odprta malvazija (ne vem od kje) in za konec seveda okusna Biska za spremembo. Ponavadi vam postrežejo s travarico a poskusite Bisko, če jo bodo imeli.
PŠ? Ni potrebe, tja hodim kakšnih 10 let in če bo šlo tako naprej, bom še naslednjih 10.
Restavracija Commodore -Opatija
Objavljeno:
Če Maj 03, 2007 4:52 pm
Napisal/-a Marko Puš
Restavracija Commodore
Marina Ičići
Ičići pri Opatiji
Hrvaška
Zelo sodlidna restavracija s široko ponudbo kontinentalnih in morskih jedi, vinska karta bi lahko bila boljša, imajo celo nekaj cigar v humidorju. Postrežba je presenetljivo profesionalna za Hrvaško. Restavracija je odprta vse leto, razen februarja. Leži tik ob znameniti marini tako, da lahko z neposredne bližine opazujete jahte in bolj ali manj ponosne lastnike in obiskovalce. Zaradi miru jo praviloma obiskujem izven sezone, pa tudi pestrost ponudbe je med sezono nekoliko slabša.
Pogrinjek je vedno zelo sodliden in se prilega jedem, ki ste jih naročili, za božič strežejo celo bakalar. Predjedi so obilne in pazite, da vas ne napolnijo še s kombinacijo pizza kruha in tržaško omako, kar ponavadi prinesejo hkrati. Restavracije se namreč drži pizzerija, zato vam tu postrežejo tudi te, vendar ne vem kakšne so.
Za glavno jed naročite zobatca ali kovača z zelenjavo in krompirjem v pečici (tudi na žaru sta OK), včasih dobijo celo (zame fenomenalno okusne) Trilje od kamena, škampi so praviloma še živi pred pripravo, blitva na dalmatinski način pa brez Vegete. Jadranski lignji so tu standard.
Gostom na račun hiše praviloma posteržejo še s Sorbetom - najboljšim, kar sem ga kdaj pil kjerkoli, tu pa boste tudi vedno dobili domačo Bisko v zmrznjenem kozarčku, ki morda še bolj prija kot aperitiv. Travarica je prav tako domača in prijetnega okusa. Odprta vina so tako tako, med buteljkami pa priporočam odlično Kozlovićevo Malvazijo.
RG-redni gost
Restaurant Rivica-Njivice, Otok Krk
Objavljeno:
Če Maj 03, 2007 5:21 pm
Napisal/-a kuzma2
Restavracija Rivica
Ribarska obala 13
51512 Njivice
Otok Krk
Hrvaška
Obisk: 30.4.2007
Bojda sega zgodovina te restavracije v samem centru Njivic na obali že v leto 1934. Zadnjih 10 let so redno uvrščeni med 100 najboljši hrvaških restavracij. Seveda je odveč pripomniti, da deluje skozi celo leto, kar seveda za večino "turističnih lokalov" ne velja.
Že takoj se vidi, da "kelnerji" ne strežejo po domače, ampak profesionalno. Na meniju ribje jedi ter seveda tudi jagnjetina in krače, ampak le po predhodnem naročilu. Obvezna odprta malvazija je bila zelo dobra.
Predjed: ribja bodulska juha-čista juha z zelo močnim in polnim okusom po ribah ter koščki rib, školjk in en škamp ter trio carpacio:sveže rezine brancina,hobotnice ter rakovice na rukoli z olivnim prelivom-zelo dobro!
Glavna jed ribja plošča za dve osebi( cena ni majhna) je vsebovala škampe in lignje na žaru z obvezno rukolo in krompirjem ter krasno zapečeni dve različni beli ribi: orado in brancin. Krasna skorjica in sočno meso- zapečeno hrustljavo tudi s spodnje strani!
Krem karamel je bila sladka sladica, ki pa je vseeno "pasala".
Na koncu pa sva dobila za poplakniti nič.
Pri sosednji mizi, kjer so domačini praznovali nekaj, so testenine in pečena jagnjetina izgledali zelo zelo dobro, a k sreči sva bila prijetno sita.
Ocena: PŠ
Plavi podrum- Opatija 2. ocena
Objavljeno:
Če Maj 03, 2007 5:55 pm
Napisal/-a kuzma2
Plavi podrum
Supilova obala 12
Volosko
51410 Opatija
051 701 223
obisk:2.5.2007
Zgodovina: to je bil moj tretji obisk- a mogoče malce manj navdušujoč kot prejšnja dva.
V izbiri različnih originalnih, predvsem morskih jedi je padel izbor na meni: " Proljece" z različnimi vini ob vsaki jedi.
Za pokušino v majhni šalčki črni ričoto-se pravi črna rižota s sipo a z ričetom, zraven pa na žlički škampek na koščku toasta. Odlično.
Prva jed je bila sestavljena iz dveh jedi: kvarnerski škampki na blazinici iz skute,prelito z olivnim oljem. Za najin okus je bilo potrebno malce dosoliti. Toda drugi del, morski pršut na hrustljavem toplem toastu je bil presenečenje. To je prekajeno meso iz sveže tune položeno preko neke vrste zelo hladne majoneze in solato! Mhm. Kelner je razložil, da zraven gre roze( belo vino za škampe in rdeče vino za pršut), ki je bil od Kupljena( sosed mojega bratranca, saj veste kje).
Nato zelene testenine s škampi in školjkami z bogato, polno kar zelo pikantno omako. Zraven krasna polsuha malvazija iz Istre.
Nato črna morska rižota s školjkami z pomarančnimi nitkami in pomarančno peno- zelo originalna ideja, ki je mogoče ostala na tričetrt poti do popolnosti. Zraven kozarec krasnega merlota iz Istre.
Nato rezina pečenega zobatca z neke vrste mešanico med zelenjavo na žaru na drobno narezano in džuvečom, ki je bil v okusni omaki, ki me je med drugim spominjala na okus po pečenem kostanju- zraven kozarec suhe malvazije- škoda ker so bili želodčki že zelo polni- ampak vseeno nisem nič pustil- je bilo predobro.
Nato pa sladica, ki je bila opisana kot nekaj z domačim pečenjem stare bake , ananasom in sladoledom. Ko pride na mizo globok krožnik z veliko koščki ananasa iz konzerve , dve kepici sladoleda ter tri tanke rezinice nečesa kot piškot. Katastrofa- moja žena je dejala, da jo ta sladica spominja na šolske malice iz časov njenega šolanja v Angliji. Priznam, da je bilo razočaranje zelo veliko ob vseh teh finesah, ki so bile vložene v ostale jedi. Zraven je bil ponujen rum, ki ga sam nisem zavrnil. V spomin se mi prikrade podobna sladica iz Bruggeja- Belgija lansko poletje v neki spodobni ne predragi restavraciji: Na velikem krožniku na zelo tanke rezine narezan svež ananas- položen kot narezek, prelit s sirupom ter lističi mete in kdo še ve česa, ter par kepic sladoleda- ena najboljših sladic. Škoda.
Ker se dandanašnji redko pritožujem se tudi nisem ob računu, ki je zajemal tudi majhen kozarček ruma za samo 6 EUR!
Toda brezplačna kozarčka porta sta zaključila kosilo in nato obvezen sprehod po promenadi.
Ocena: PŠ
Malezija-Malo za šalo,malo zares-tujina ni samo hrvaška...;)
Objavljeno:
Pe Maj 04, 2007 7:56 am
Napisal/-a ak
Red Dragon
George Town (Pulau Penang)
Malezija
Vrhunske tradicionalne jedi poročnih obredov lokalnega prebivalstva tega dela malezije (Njonja). Ni čisto kitajska hrana, niti indijska hrana (po mešanici katere je Pula Penang značilen) ampak močno "sfrizirana" množica okusov na kitajski podlagi ("ražnjiči", prepelice, "rezanci",.... pojma nimam,kako je zadevam ime)
Če mislite, da ste že jedli spomladanske zavitke, bi si po obisku Rdečega zmaja morda premislili. Jaz sem si. In nekaj časa nisem mogel jesti kitajske hrane v Sloveniji ali Nemčiji, ker mi je bilo vse bledo v primerjavi s spominom na Rdečega zmaja.
Ocena: Na žalost verjetno NV :cry: . Če pa bom slučajno še kdaj v George Town-u pa zagotovo PŠ.
Restavracija Obauer- Werfen-Austrija
Objavljeno:
To Maj 22, 2007 3:20 pm
Napisal/-a kuzma2
Restavracija Obauer
Markt 46
A-5450 Werfen
Austria
+43 6468-52120
Obisk:18.5.07
Naj takoj povem na začetku, da je to restavracija, ki se že nekaj let ponaša z dvema Michelin zvezdicama. Npr. v Veliki Britaniji, kjer imajo dve restavraciji s tremi zvezdicami, jih je samo 10 z dvema. V Avstriji, mislim, da ni nobene s tremi in le dve z dvema. Njihovo ocenjevanje je najbolj strogo in teče že sto let. Ena zvezdica pomeni neko vrhunsko kvaliteto, dve zvezdici pomenita vredno narediti ovinek za obisk. Tri pa pomeni, da se gre tja izključno zaradi najvišjega doživetja. Tisti, ki se vozite v Munchen po avtocesti, kmalu za obema velikima tuneloma vidite prekrasen grad na svoji levi strani v vrhu hriba- to je Werfen. Sam hotel se nahaja nad restavracijo v središču mesteca in ni bilo potrebno daleč paradirati v večerni toaleti. Za takšne lokale so vnaprejšne rezervacije obvezne. No, za naju je bil tudi obisk te restavracije izključno zaradi … in to tretjič v zadnjih nekaj letih.
Seveda je odveč pripomniti, da je pristop, postrežba vseh, od glavnega natakarja, do natakarja in pomočnika natakarja vrhunska , ravno tako hišni sommelier obvlada posel.
Ob vstopu v lokal pozdrav samega lastnika , ki zaželi dobrodošlico. Kot aperitiv je ponujen martini , šampanjec ali pivo. Pivo bo kar »pasalo« saj je bil vroč dan. Ob srkanju piva in martinija prinesejo jedilni list in kmalu » majhna presenečenja iz kuhinje«po dva koščka vsake jedi: ribja pašteta, dimljen losos z zelišči, sir s čokolado, varianta sušija. Zraven pa po nasvetu odličen svež avstrijski zeleni silvanec 2006, žal točnega imena ne vem.
Jedilni list vsebuje dva menija ter okoli 15 predjedi, 11 glavnih jedi ter 4 dodatne jedi in 10 sladic.
Odločiva se za večji meni, ki je sestavljen iz šestih jedi. Prva jed je jastog z lososom, hobotnico in skatom- na krožniku pridejo štiri jedi z različnimi zelišči, olje ter začimbami. Vsaka jed ima svojevrsten okus. Najbolj nora kombinacija je skat z neke vrste ajvarjem in smrekovimi oreščki.
Druga jed je kombinacija fileta bele ribe( steinbutt) z jakobovimi školjkami, špinačo, pomarančno peno in svežimi listi bazilike- noro dobro!
Časovno jedi prihajajo ravno prav. Tretja jed je zajčji file z belimi in zelenimi špargeljni v aspiku!
Nato majhna pavza z jabolčnim sorbetom in ginom. Rdeče avstrijsko vino Gager quattro 2002 je najavilo fileje iz jelenove krače –eden iz Avstrije, drugi iz Francije kombinirano z različnimi sladkimi marmeladami.
Nato majhna pavza s šampanjcem, ki ga seveda natočijo v kozarčke ob mizi.
Sladica je rabarbara z limonino kremo, čokoladnim sladoledom z ribezovo marmelado. Krasna kombinacija, toda ne tako »eksplozivna« kot sladica ob zadnjem obisku pred leti.
Nato še majhna presenečenja iz kuhinje v obliki majhnih različnih čokoladic,bombončkov in piškotkov ročno narejenih in pisano okrašenih.
Za čist zaključek pa še izbran single malt whisky-Bunnahabhain iz otoka Islay.
Skratka tri urice izbranega jedenja in pokušanja novih kombinacij daje samo eno možnost ocene:PŠ
In to upam kmalu.
Namreč jedi se menjajo tudi dnevno. Čeprav je to verjetno najcenejša restavracija z dvema M zvezdicama stane tak obisk preko 300 EUR( 100 EUR za pijačo).
Ocena: PŠ
Križarjenje
Objavljeno:
Po Avg 27, 2007 4:14 pm
Napisal/-a kuzma2
Križarjenja po velikih morjih so zelo popularna od prečkanja Pacifika, obiskov Antarktike, do obiskov grških otokov.
Letos sem bil s takšno ladjico( cca 600 gostov, 300 posadke cca 170 m in 9 nadstropij, trije bazenčki, 5 barov, tri restavracije, nočni lokal, kazino,kino, internet....) na križarjenju po Baltiku( obiski Koebenhavna(D), Stockholma(S),Talina(EST), St. Peterburga( RU), Gdanska( PL), Rostoka(D)). Na ladji se organizirajo predavanja, kvizi, različni tečaji risanja ali petja, igranja bridgea. Interna televizija je imela prenos predavanj, filme,...novice.
Največje imajo lahko tudi 2000 gostov. Znano je da je hrana zelo dobra in jo je tudi v izobilju. Pijača pa se plača posebej( razen čaja in kave). Postrežba vrhunska in zelo prijazno osebje.
V to sem se tudi sam prepričal. Možnost obilnega samopostrežnega zajtrka je bila ali v glavni restavraciji ali na zgornji palubi, oz. izbor jedi iz menija. Kosilo je bilo organizirano na podoben način s tem, da je bil izbor zelo širok od testenin, raznih pečenj, omak, sveže in kuhane zelenjave, sadja, dimljenih lososov in salam ter sirov,...sokov, sladoleda, ter vsak dan drugačen izbor iz menija.
Popoldne je bil čaj od 16-17 ure( večina so bili angleški gostje, saj smo štartali iz Anglije). To obsega poleg tega še razne sladice in tortice, sadje ter razno mesne in zelenjavne prigrizke.
Nato večerja, kjer je bil zopet izbor hladne predjedi,juh ,glavne jedi ter sladice. Od ribjih filejev bele ribe, do jagnjetine, govedine, orientalskih jedi, švedske, italijanske, grške ali nemške večerje, do piratske pojedine. Če pa je bil izbor premajen je bil vedno na razpolago primeren biftek z pomfrijem pečen tako kot mora biti. Vedno brez napake.
Seveda pa ni šlo brez poznih prigrizkov med 23 in 24 uro. Hladne predjedi, tople predjedi, od svežega lososa, škampov, testenin, majhnih sendvičev, sladic,...
Še dobro, da smo potovali ponoči in podnevi obiskovali pristanišča( muzeje, trdnjave, stara mestna jedra,...) tako, da se ni dalo vsega pojesti.
Skratka sedaj sem na doma na dieti. Skupna ocena hranje je, da je bila zelo dobra do včasih vrhunska( enkrat orientalska večerja, enkrat kapitanova večerja- jastog ter dvakrat jagnjetina- enkrat pripravljena kot rezine in drugič kot meso na kosti), odvisno kaj si je človek izbral.
Posadka in gostje zelo prijazni in srečaš ogromno različnih ljudi. Npr. ko sediš ob mizah za zajtrk ali kosilo oz. na izletih. Od dveh dam iz Australije, ki imata zakupljena tri zaporedna križarjenja( Artika-Baltik-Pacifik), do duhovnika aglikanske cerkve, do ravnatelja šole, celo člana britanskega parlameta( ki je bil v časi osamosvajanja SLO član komiteja, ki je preverjal situacijo v Zagrebu leta 1991), ter ameriškega para, ki sta praznovala 50 letnico poroke. Midva pa 25.
Objavljeno:
Če Avg 30, 2007 9:00 am
Napisal/-a marantz
koliko pa takle 'hec' približno 'košta' !?
Objavljeno:
Če Avg 30, 2007 9:15 am
Napisal/-a kuzma2
Košta toliko:
25 let biti poročen ter seveda zavisi na katerem "štuku" imaš kabino- 3,4,5,6, najvišje- najdražje.
Ladijca- DISCOVERY ( štart in vrnitev Harwich-vzhodna obala Anglije). Pri predplačilu( Feb 07) je nekaj popusta.
4- kar zadovoljiva prostorna kabina- 1750 GBP po osebi za 14 dni, posebej plačaš še vodene izlete ter pijača. CCa 2300-2400 GBP.
Na šestki pa cca 2800 GBP za kajuto po osebi-več prostora, okna, ...
Objavljeno:
Ne Dec 23, 2007 12:34 pm
Napisal/-a Marko Puš
Evo, na pravo mesto...
fotr je napisal/a:
Cigar pa tako ali tako nikjer več ne morete prižgat, pa če je dobro ali slabo.
Zato se pa moramo znajti in oditi čez mejo na Hrvaško, kjer sem danes v naši priljubljeni restavraciji v marini Ičići puhal perfektno H. Upmann Sir Winston letnik 2002.
In če smo že pri hrani, ŠE NIKOLI V ŽIVLJNEJU NISEM JEDEL TAKO DOBRIH PRSTACOV, KOT RAVNO DANES!!! Natakar nam je pojasnil, da se školjke pač jedo v tem času (to vemo), ampak v tem času sem jih jedel že velikokrat. Modra so bili tako dobri, ker so bili "natucani" danes zutraj...Pred tem smo se "guštirali" s prav tako odličnim bakalarjem in na koncu še z lepo "reš" pečenim, a sočnim Kovačem z dalmatinsko blitvo. Vse skupaj je bilo zalito s Kozlovićevo malvazijo, na koncu pa je kosilo zaokrožil še "najboljši sorbet na svetu", na račun hiše seveda in lep, sončen in topel dan (17 st. C) je bil dobra popestritev meglenih in ledeno mrzlih ljubljanskih dni.
Asia Restaurant Mr. Wang- Celovec-Austrija
Objavljeno:
Po Dec 31, 2007 12:10 pm
Napisal/-a kuzma2
Asia Restaurant Mr. Wang
Stauderplatz 1
A-9020 Klagenfurt
Austria
T: +43 463 508666
Obisk: 30.12.2007
Torej kitajska restavracija v središču Celovca- oz. točneje azijska, kar pomeni, da so na njihovem jedilnem listu tudi jedi iz Japonske, Indije in ostalih držav Azije. Toda vseeno , v glavnem strežejo kitajske jedi.
Prijetno, prostorno okolje z tradicionalno prijaznim osebjem, ki poleg kitajščine govori tudi nemščino. Meni je napisan tudi v angleščini.
Torej med široko izbiro, izbereva luksuzni meni za dve osebi in dobiva:
-Misi japonsko juho, ki je bolj redka od gostih kitajskih juh
-Vsak 6 sušijev polnjenih z zelenjavo in obvezno redkvico, ingvarjem in japonsko omako
-Skupen krožnik s štirimi jedmi: piščanec s svjo omako in zelenjavo, govedina s svojo omako in zelenjavo in hrustavljo račko z zelenjavo in omako, rumeno začinjeno sveže zelje ter riž z zelenjavo in jajci
-sladica: običajni fritati z bananami in medom
-kozarček penine( ki ni bila kar tako- nekaj spumante, ampak kar soliden primerek penine)
- za zaključek še dva "štamprla" toplega kuhanega vina
Vse je bilo odlično, različno in boljše kot večinoma pri nas- le enako sem se prenajedel. Očitno prihaja drugi, višji val kitajskih restavracij.
Vse to za 27EUR za oba!!! Seveda imajo menije od 9 EUR dalje, pa do posameznih jedi med 6-16 EUR.
Ko končate nakupe pojdite tja za spremembo- oz. je samo 60 minut iz Kranja.
Ocena:PŠ
PS: Govedina je bila fenomenalna!
Morton's The Steakhouse-Las Vegas-USA
Objavljeno:
Pe Jan 18, 2008 5:55 pm
Napisal/-a kuzma2
Morton's The Steakhouse
400 East Flamingo Road
Las Vegas NV 89109
USA
Rezervacija: internet
obisk: 9.1.2008
Vsaka znamenita veriga ali blagovna znamka seveda ima tudi svojo podružnico v Las Vegasu, pa naj bo to Versace, Gucci ali Ferrari ter vse bolj znane verige Steakhousov.
Vsako leto ob obisku CESa se vedno zapodimo med drugim tudi za dobrimi stejki. Prva dva dneva- steak, ja saj vem, ampak kaj ?em. Ne predrago in dobro, toda višek naj bi bil obisk Mortona.
Naj kar takoj povem, da obisk ni razbil mojih pri?akovanj. Bilo je tako, kot se spomnim iz zadnji dveh obiskov. Na meniju je ve? stvari, a priznam, da jih skoraj nisem pogledal, saj sem vedel kaj bom- majhen prime cut steak- rare z kremno špina?o in zraven kozarec ( ali dva) dobrega rde?ega kalifornijskega vina. Zakaj pa ne bi za predjed sredi puš?ave jedli sveže pacifiške ostrige. Zakaj ne bi k steaku še imeli nadgradnjo( kot je surf&turf- kar pomeni nedobesedno surf-morje, turf-zemlja) z repom jastoga. Kombinacija rezine stejka z rezino vrhunskega jastoga z malce kremice in požirkom vina- ja, kdo rabi še kaj ve?- jaz ne.
Za zaklju?ek pa sirova torta, ki bi mogo?e lahko bila malce manj suha, ampak pa kaj pol!
Seveda po taki ve?erji pa cigare- a žal tudi v Vegas prodira zavest, da kajenje ni zdravo in si moraš najti primeren prostor- kjer se je, se ne kadi ve?!
Naslednje leto moram preiskusiti še tri druge steakhouse v Vegasu( predvsem Ruth's Chris, kjer se pe?e na 900 stopinjah celzija- ja ni napaka!).Da ne bo pomote- v LV jih je najmanj 200 steakhousov.
Morton's ima po oceni kritikov le 15 to?k od 20 možnih- bogve, kakšen je okus tistega za 19 pik.
Ocena: PŠ ( komaj ?akam)