Napisal/-a administrator2 » Sr Mar 31, 2010 5:35 pm
Kantina Cubis
Poslovna cona A2
4208 Šenčur
Obisk: 29.3.2010
Nov lokal v novi stavbi industrijske cone (barvne škatlice) ob glavni cesti Kranj- Šenčur v smeri letališča Brniki( JP). V mesecu Marcu so reklamirali Mesec Stejkov.
Notranjost lokala je lepa , moderna, všečna, a name deluje kot da bi bila to neka industrijska jedilnica in ne kantina.
Te dni imajo izgleda novi lokali sledeče odgovor, če jih vprašaš, če imajo odprto vino- ja imamo, na kozarce, iz buteljk! Zato preglejte cene, predno le to naročite. Valjda vsi pijemo odprto vino iz buteljk- čeprav sam celo lahko pijem vino tudi iz zaprte buteljke in sem dobil že kar nekaj stav na ta račun!
Meni ni preširok in kar zanimiv. Zato smo za predjed naročili gosja jetra na ajdovih krapih polnjene s sirov in gobovo omako z mavrahi. Kar soliden primerek, katerega smo si štirje razdelili.
Toda na meniju »stejk« so bile tri vrste mesa- argentinsko, slovensko in prusko, ki ga je že zmanjkalo. V ceno je vključen izbor različnih prilog( sir, krompirji, zelenjava, čebulni obročki) ter omake( vinska, česnova, gorčična, žarna,…) biftek, T bone steak, ribeye ter roastbeef.
Po dogovoru z natakarjem naročimo angleško pečeno meso( ta fraza v svetu ne obstoja, je le v naši okolici) in sicer mešan izbor: SL biftek, argentinski T bone ter SL ribeye.
Torej kako so izpadli stejki: vsem je bilo podobno to, navzven prijetno zapečeni z vonjem in okusom po žaru,znotraj mehki in uležani, popolnoma rdeči, nič pink in nič »krvi« ter nič okusa.
Žal angleško pečeno meso ali rare ( ali mediumu rare- pink) ne deluje ob mesu, ki je premalo pregreto in s tem ni kuhano do določene temperature. Ker je mehko se valja in rezino mesa nož kar vleče s sabo.
Dober stejk bo lahko rdeč,a čvrst ter ga lahko odrežete na tanko rezino in bo okusen tudi brez vseh omak, s katerimi pri nas zapacamo okus mesa.
To meso bi bilo verjetno solidno, če bi bilo pečeno zelo rožnato ali še bližje rjavi barvi- tako, pa je vse skupaj bilo razočarjanje, čeprav sem ob prihodu stejkov na mizo vprašal, ali bo to v redu pečeno, ker je bila del stranice biftka popolnoma mesnatega izgleda- popolnoma nič pečena.
Občutek imam, da je večino ponudbe iz znanih nabavnih krajev, kjer gostinci kupujejo že pripravljene jedi za lokale.
Ocena: NV( gotovo ne na mesec stejkov)
FK2