GOSTILNA LECTAR
Linhartov trg 2
Radovljica
04 537 48 00
web
http://www.lectar.com/lectar.htmlPo celodnevnem potikanju po Ikei, povem vam, to je mu?enje za najve?je sovražnike se ga spomnite, nas je lakota in obisk iz Boegrada pripeljalo, do odlo?itve, da gremo na Bled.
Mraz in drobicljanje po trgovini so nam izbili iz glave idejo o sprehodu ob ?arobni vodi in smo udarili en sightseeing tour z avtom okoli jezera in jasno kot se za obisk spodobi smo zavili še na grad, da si kolegica ogleda res ?aroben Bled ob zahodu sonca.
Pa smo si rekli, da bomo pa še jedli kar v restavraciji na gradu. Pa je biloa ideja lepša od možnosti, kajti tisti dan so imeli restavracijski upravitelji druga?ne plane in so nam že na vhodu povedali, da bomo morda dobili kavo ali ?aj in to bo to.
Ok saj je bila ura že skoraj 6 zve?er, pa ?aj pol pa kam drugam na futr.
Ampak POZOR! zato, da bi šli na kavo ali morda ?aj bi morali pla?ati vstopnino po 7 € po glavi!!! Torje bi nas koštalo cca 30 €, da bi popili ?aj in ali morda kavo????? Halo, vem, da Bled kandidira za olimpijado, ampak da so tako prepri?ani v zmago, da so že nastavili olimpijske cene, to je pa vseeno malce pretirano. Kar zadeva mene bodo lahko organizirali olimpijado za svoje tuje "hokejiste" ( BERI PALI?NE TURISTE) ampak mene ne bodo videli v neki skorajšnjosti.
In ker sem se pred tem ustavil v nekdaj odli?ni doma?i gostili poleg železniške postaje Bled, znani so bili po odli?ni doma?i hrani, kjer pa me je prijazno nagovorila mladinka s ?istim koroškoavstrijskim naglasom in mi povedala, da delavskih malic nimajo ( ko sem jo povprašal za žgance kislo zelje in pripadajo?o prehrano) smo se odlo?ili, da iskanje po Bledu opustimo in gremo do Lectarja.
Tam nisem bil že celo ve?nost in se mi je zdelo vredno preskusit njihov sloves.
Kar se ti?e naše družbe si ga zaslužijo in obdržijo. Za uvod smo si ponudili gobovo juhico, to je bilo tudi logi?no, saj le ta pride do krule?ih želodcev zelo hitro. Je namre? že narejena pa še te?e prav lepo. Izvrstna, v kruhovi šal?ki, s pravimi gobami in okusom po tistem, kar smo neko? še nabirali po naših gozdovih. Primerna doza za?imb, ki ni pokvarila gobje arome je na koncu dodala ?isto petico za to jed.
Potem pa , joj prejoj, dva sva si izbrala namre? " Vegeterijansko kme?ko pojedino", ampak ti jo imajo in celo v jedilnem listu je navedena. Kolegica si je privoš?ila postrv s praženim krompirjem. Kje sicer v Beogradu lovijo postrvi ne vem, vem pa , da je trdila, da boljše postrvi še ni jedla v življenju, pa ga koristi že ve? kot 50 let. Pohvalno in mlackavo je zaklju?ila svoj obed ob kozar?ku doma?e rde?ine.
Midva sva z mojo ob tem mlatila po vegeterjanski kme?ki ploš?i. Repa, kislo zeleje, sirov in orehov štrukelj, pa še krapki z nedolo?ljivim nadevom, ki pa je bil izvrsten, so bile sestavine, ki so si prislužile prav tako najvišjo oceno.
Krepak kos doma?ega jabol?nega štrudla je samo še potrdil oceno PŠ PŠ PŠ
In za konec, te prijazno osebje povabi še v klet kjer imajo lectarski muzej in v živo lahko vidiš izdelavo lectovih sr?kov. Vsa oprema je stara cca 100 let ampak deluje. Skratka izredno prijeten zaklju?ek in v priporo?ilo vsem bralcem tega foruma.
Vsaka boljša avto revija na koncu navede tudi minuse, pa bom še jaz povedal kje jih ?aka minus
Niso uspeli postaviti spodobne kadilnice, kjer bi ?lovek po izvrstni ve?erji posrebal še kavo in Pušnil kako cigaro, ki jo ima s seboj, tiste v njihovem humorju ( ni namre? humidor) pa? ne bi!! Pa saj tak minus zasluži skoraj vseslovesnko gostinstvo, mar ne??
Pa še PS od PS: lastnik Lectarja , gospod Andrijaš, je bil letošnji kandidat za predsednika republike kar da še posebno draž tej gostilni, pa ?eprav ga razen na sliki nismo videli.