VINO

Gostilne in restavracije. Vsi imamo različne izkušnje- zakaj jih ne bi zaupali drugim- dobre in slabe.
Vnesite svoje nove izkušnje ali le dodajte lastno izkušnjo.

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Po Dec 04, 2006 5:07 pm

Ja, tale Terase je zakon za svoj denar, oziroma bi bilo dobro tudi za ceno npr 700-800/flašo. Sploh je pa Best-buy ker je v Sparu po akcijski ceni 350,- SIT na buteljko (v akciji do silvestrovega), kar je naravnost smešno, saj se s ceno približuje že 'klošarskim' vinom. :P

R :P
Rogouc

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Dec 04, 2006 5:22 pm

Se strinjam-odlično vino- cena v Merkatorju je bila, če se ne motim 359 SIT.
Strokovno vprašanje- kaj da več veselja? Ena taka popita flaška za 1.5 EURa , ali pa en štamperle nekega hudega vina za isto ceno. Npr. 5000 SIT za flaško in to je enako cca 0.5dcl popitega vina. Sedaj pa to oboje podvojimo in kje je več veselja- pa še HIFI se boljše sliši-že mono se sliši stereo.

Priznajmo si- eno je dober okus vina, drugo pa je zraven še popita količina vina( alkohola), ki "greje telo in možgane" in ne okus!

Pijan od okusa? Malo morgen!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a raketar » To Dec 05, 2006 8:52 am

Kaj pa če poskušamo okus in količino združiti, da zadovoljimo telesu in duhu?

Samo stvar ima svojo ceno!
Kakšen, kako velik ljubitej vina ste in koliko ste za to pripravljeni plačati........, privoščiti?:....predolgo nadaljevanje

PS
Da se dobro sliši; zadovoljite duha. Da zadovoljite telesu pa naj bodo basi taki, da boste od premikanju mulekul v zraku, zaznali občutek najnovejše nizkovalovne terapije, ki je nadvse primerna za sodobno hujšanje. Poslušate glasbo in pri tem uživate na poti do svoje perfektne teže.

Pa naj še kdo reče, da vino ni pijača bogov.

LP, Igor
raketar

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Dec 05, 2006 9:20 am

Le bog ve, kakšno vino si je sam ustvaril.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a raketar » To Dec 05, 2006 10:21 am

Se strinjam. Predpostavljam, da najraje najboljše. Le tako mišljenje lahko vinarja vleče k pridelavi vedno boljšega vina. Doseči nemogoče.

PS
Moj "ste" ni v ednini. Moje pisanje ni šund ampak parodija.

LP, Igor
raketar

OdgovorNapisal/-a raketar » To Dec 05, 2006 10:46 am

Preveliko izpostavljanje količine alkohola nas lahko tudi oddalji od vina in vodi drugam, recimo k žganju. Pijača ali zdravilo? Kolega Jure pravi, da zdravilo. In to zdravilo 21 stoletja, tako kot propolis:
Zdravi vse: od udrgnin do šizofrenije.

LP, Igor
raketar

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Dec 05, 2006 11:11 am

Je tudi najboljše zdravilo za alkoholizem- a deluje le tedaj, ko je v zelo zmernih kontroliranih količinah- tako po kapljicah, direkt v žilo.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a raketar » To Dec 05, 2006 1:42 pm

Kako kratka in globoka zgodba.
Zato, dragi Aleš: brez prevlikega začudenja, če boš na polici v marketu odkril SOK IZ JABLANE.

Ima kdo se kakšno priporčil za dobro vino, ki je lahko dostopno?

LP, Igor
raketar

OdgovorNapisal/-a ak » Sr Dec 06, 2006 7:48 am

[quote="raketar"]

Ima kdo se kakšno priporčil za dobro vino, ki je lahko dostopno?

LP, Igor

Ja, nekaj, kar ne paše ravno vsakemu, meni pa: "Pelješac". Se ga dobi pri tadobrem sosedu,pa verjetno še kje.

Je precej poceni zadeva, podobna dingaču ali ostalim vinom tipa "plavac mali". Črno, težko, malce kosmato. Meni krasno paše na morske ribe.

Je pa res, da me kolegi, ki načeloma kupujejo vrhunska (beri:draga) vina, čudno gledajo. Jaz pa raje kupim 10 flaš meni všečnega vina, kot en štamprle vrhunskega vina.

Še (resnična) anekdotica o vinu: Starejši kolega je delal v Belgiji v Renaultu. Ljubiteljsko se je ukvarjal z vini in je imel opravljeno "osnovno šolo vina", kot je sam rekel. Za neko obletnico (ali posebno nagrado, se ne spomnim več točno) so mu v firmi ponudili, da ga pošljejo za nekaj tednov na "Univerzo za vina" v Francijo. Pa je tip odklonil. Ko sem ga začuden spraševal zakaj, je rekel:"Zdaj malo vem o vinu in vem, katera vina, ki si jih lahko privoščim so dobra in lahko si torej privoščim in pijem dobra vina. Če grem na univerzo, se bom naučil, kakšna so vrhunska vina, privoščiti pa si jih ne bom mogel. Tako bom še vedno pil ista vina kot zdaj, le da bom potem vedel, da pijem brozgo, zdaj pa mislim, da pijem dobro vino. Ne hvala - raje ostanem osnovnošolec in še naprej pijem dobra vina."
lp
ak
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Dec 06, 2006 8:41 am

A zato k meni pride tako malo ljudi na demo!?!?!?
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a ak » Sr Dec 06, 2006 10:08 am

Hja, jaz že imam problem vsakič, ko grem na kak vrhunski demo ali po vsakem hi-fi šovu...naenkrat imam polno idej, kaj spremenit/izboljšat v sistemu.....gnarčki pa...kaj čmo.

Pa nisem mislil, da je filozofija mojega kolega taprava. Je pa eden od možnih pristopov, da zadovoljen prideš skozi življenje. Samo napredek ti malo šepa, he,he,he.
lp
ak
Uporabniški avatar
ak

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a fotr » Sr Dec 06, 2006 1:13 pm

Je pa ena razlika med demom pr´Kuzmi ali razstavo vin, oziroma univerzo vin.
Pri Francu lahko računaš na to, da boš kdaj demo kos dobil kaj ceneje, pri vinu pa, da bo samo dražje!
Je pa tudi zanimivo, da zelo veliko ljudi hodi po raznih avtosalonih in ogleduje najnovejše butične izdelke, pa čeprav tega nikoli na bodo mogli kupit (vsaj večina njih).
Nauk te basni je torej, da če ne moreš imeti še ne pomeni da ne smeš poznati. Nevednost se včasih drago plača!
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

OdgovorNapisal/-a raketar » Sr Dec 06, 2006 1:32 pm

Ne bi rekel da je to ravno moja filozofija ampak raje, kako močna je lahko manipulacija ob recimo izpstavljanju neke stvari v reproducirani glasbi in to do take mere, da na koncu, za piko na I, začnemo enačiti stereo in domači kino, ki imata na prvi pogled veliko skupnega. Manipulacija je lako tako huda da se sprevrže v "zdravljenje", pranje možganov, če je sploh še kaj za oprat.To je zgodba, ki se drži vse umetnosti. Na veke vekov.

Je pa res vprašanje kdo pride bolje skoz: kdor to ve in se skuša temu izogibat, to popravit ali tisti, ki zna to izkoristiti. Še večja ironija je da ima vsak do neke mera prav.

Mislim da je treba ločiti "zadovoljen" in "brez težav". Pot do tega pa je vprašanje zase. Še najbliže temu je osnovnošolec. Koliko pa on pripomore, k napredku pa je druga stvar, če ga seveda sploh potrebujemo.

LP, Igor
raketar

OdgovorNapisal/-a DaretovaSenca » Sr Dec 06, 2006 3:23 pm

[quote="fotr"]Je pa ena razlika med demom pr´Kuzmi ali razstavo vin, oziroma univerzo vin.
Pri Francu lahko računaš na to, da boš kdaj demo kos dobil kaj ceneje, pri vinu pa, da bo samo dražje!

Mišo, tudi pri vinu se da. Če potrebuješ kaj BJANE(Miran Sirk iz Biljane-Dobrovo-Goriška brda) mi povej. Prvič so cene NETRGOVINSKE, pa še na to gredo popusti v dvoštevilčne cifre. OK ?

lp Iztok

P.S.: Demoti v briških kleteh so večinoma tudi brezplačni. Če se družiš s pravo osebo bo še kaj prigrizka...
DaretovaSenca

Na vrh

OdgovorNapisal/-a fotr » Sr Dec 06, 2006 3:43 pm

Hvala za ponudbo, ampak jaz sem svoje popil. Sicer imam tudi jaz malce vez (predsednik našega kluba je tudi organizator vsakoletnega Festivala vin v Slonu;Vid ve kaj je to)
Drugače pa je moje mnenje pri teh dvomestnih popustih tako. Če se ni nič spremenilo, potem je ceneje zato, ker je bilo predrago ali pa ostaja ker je slabo.(izjema so raznoi VIPovci, kar mislim, da ti si)
P.S.: plošče mi delajo napoto, kdaj prideš ponje?
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GOSTILNE & RESTAVRACIJE 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov