Napisal/-a ak » Sr Dec 06, 2006 7:48 am
[quote="raketar"]
Ima kdo se kakšno priporčil za dobro vino, ki je lahko dostopno?
LP, Igor
Ja, nekaj, kar ne paše ravno vsakemu, meni pa: "Pelješac". Se ga dobi pri tadobrem sosedu,pa verjetno še kje.
Je precej poceni zadeva, podobna dingaču ali ostalim vinom tipa "plavac mali". Črno, težko, malce kosmato. Meni krasno paše na morske ribe.
Je pa res, da me kolegi, ki načeloma kupujejo vrhunska (beri:draga) vina, čudno gledajo. Jaz pa raje kupim 10 flaš meni všečnega vina, kot en štamprle vrhunskega vina.
Še (resnična) anekdotica o vinu: Starejši kolega je delal v Belgiji v Renaultu. Ljubiteljsko se je ukvarjal z vini in je imel opravljeno "osnovno šolo vina", kot je sam rekel. Za neko obletnico (ali posebno nagrado, se ne spomnim več točno) so mu v firmi ponudili, da ga pošljejo za nekaj tednov na "Univerzo za vina" v Francijo. Pa je tip odklonil. Ko sem ga začuden spraševal zakaj, je rekel:"Zdaj malo vem o vinu in vem, katera vina, ki si jih lahko privoščim so dobra in lahko si torej privoščim in pijem dobra vina. Če grem na univerzo, se bom naučil, kakšna so vrhunska vina, privoščiti pa si jih ne bom mogel. Tako bom še vedno pil ista vina kot zdaj, le da bom potem vedel, da pijem brozgo, zdaj pa mislim, da pijem dobro vino. Ne hvala - raje ostanem osnovnošolec in še naprej pijem dobra vina."