AVDIO NERESNOSTI

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 05, 2005 7:14 am

pink ponk.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a harmonija » So Apr 23, 2005 10:25 am

Pride iz oštarije ven avdio trgovec in sreča avdio konstruktorja in mu pravi:

"Veš, tvoji ojačevalniki pa zanič igrajo".

Konstruktor mu odvrne:

"Veš kaj, ti si itak pijan"!

Avdiotrgovec* pa:

"Ja, ampak, jaz se bom jutri streznil"!

*H me je prosil za popravek-admin: " avdiofil" v "avdio trgovec".
harmonija

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Maj 05, 2005 6:14 pm

Hidro Pipe

Nekoč se je rodil fant, ki je želel postati nekdo, ki bi bil znan in cenjen. Zato je doštudiral in začel živeti svoje življene. Le vedel ni, kaj bi počel. Kaj bi ga naredilo slavnega? Najbolj ga je zanimala hidrotronika, ki mu je bila tudi hobi. Razmišljal je in razmišljal in ugotovil je, da bi se rad izkazal na področju vodovodnih pip. Da, to bo prava stvar!

Preštudiral je izdelke ostalih proizvajalcev, podrl in poškodoval je kar nekaj pip, ugotavljal dobre in slabe lastnosti in na koncu se mu je porodila briljantna ideja. Izdeloval bi pipe iz stekla in to specializirane samo za toplo vodo. Boljše so od kovinskih, lepše izgledajo in ko jih potrkaš, tudi najboljše zvenijo.

S svojo novo idejo in pogodbo o sodelovanju je obiskal par ljudi v tem poslu in vsi so mu rekli, vse lepo in prav, toda, predno bi sodelovali, nam prinesi pokazat kakšen primerek, da vidimo kako izgleda, kako voda teče in kako zveni ta nova steklena pipa. Fant je bil kar malce užaljen, saj je njegova ideja zares odlična. Umaknil se je za nekaj časa v samoto, a čez nekaj časa je le prinesel svoj novi izdelek- stekleno pipo na ogled nekemu znancu in poznavalcu. Ta jo je pogledal, preiskusil in dejal , hvala, ampak ne hvala. Obstoja dosti drugih boljših uvoženih pip in take ne potrebujemo. Bil je zelo užaljen in razočaran, a si je mislil, boste že še videli. Sam bom uspel na tak ali drugačen način.

Zato se začne sam hvaliti da je to nekaj najboljšega, a poslušali so ga seveda le na njegovem dvorišču. Celo pipo je montiral sredi peskovnika in vse prepričeval, ki so prišli mimo, da je to najboljša pipa, čeprav niti ni vedno tekla topla voda. Skoraj nihče ga ni resno jemal. Bilo je sicer nekaj interesentov, ki so videli zanimivo idejo, a ko so pipo preiskusili, so dejali, hvala, toda ne hvala. Isto se je zgodilo, ko jo je dal na preiskus nekomu v tujino- ne hvala! Obstojajo pač bistveno boljše in pravilno delujoče pipe, a da bi bilo to vrhunsko in originalno- ravno nasprotno.

Seveda, če nekdo dolgo trobi, sčasoma koga začasno tudi prepriča in tako je prišel v stik z nekim zdomcem, ki je že dolgo v poslu in ima veze povsod in se mu je ideja zdela zanimiva. Predvsem, bi mu bilo všeč, če bi bila steklena pipa v obliki hruške. Odločil se je investirati v proizvodnjo steklenih pip, ki bi jih lahko lansirali vsaj po Evropi. Naredilo se je nekaj izdelkov, predstavil jih je na enem ali dveh sejmih ter skoraj celo v reviji Plumbers Magazine. Toda prodaja je stekla in končno je fantek postajal nekdo.

A glej ga zlomka. Pipe so sčasoma začele puščati, ni se jih dalo zapreti, iz njih je kapljalo. Če si jih premočno zaprl, so počile in voda je špricala vse naokrog, včasih jih nisi mogel odpreti. Ker zdomec seveda ni hotel izgubiti svojega ugleda, mu je odpovedal vsa naročila in sam moral plačati vsa popravila pip, nastalo škodo in stroške zamenjave na klasične kovinske pipe.

Fantek se je žalostno vrnil domov in razmišljal kaj sedaj. Razočarano je gruntal kaj storiti. Poznal je zgodovino in je vedel, kaj storiti. Bal se je tudi, da se ne bi razvedelo, kaj se je zgodilo v tujini. Poskusil je zlepa.

Zopet je začel hvaliti svoje izdelke, ki naj bi bili najboljši na svetu. Sčasoma je seveda ustvaril nek majhen fanatičen krog ljubiteljev steklenih pip. Namreč njegove pipe so delovale samo , če si točil vodo v njegova korita. Tedaj , je nastala neka simbioza, ki pa je seveda le »žejne peljala čez vodo«. Zato je odločil poskusiti zgrda.

Zato je začel vojno za pipe. V domačem okolju je začel vse po vrsti napadati, ki niso bili z njim, od ostalih proizvajalcev pip, cevi, rezervoarjev, celo do izvorov vode ni bil prizanesljiv.Ves domači in tuji tisk je napadal, da je zanič, podkupljen, da nič ne velja. V svojem ozkem krogu je hotel diskreditirati vse, od svetovnih proizvajalcev, ki mu sploh niso bili konkurenca, do trgovcev in celo potencialnih kupcev, ki so dvomili vanj. Toda le zato, da bi lažje prehvalil svoje pipe. Ob lastnem hvaljenju izdelkov in kritiziranju ostalih svetovnih proizvajalcev, da so bleferji in da je vse reklama,je seveda v bistvu diskreditiral samega sebe. Seveda zanj ne ve nihče, razen , kar sam piše po internetu, o sebi, kjer še vedno misli, da vse ve in da samo on ve kaj je topla voda.

Edino, kar je hvalil poleg svojih pip so seveda še njegovi privrženci. Vsi ostali pa so »krivi« za njegove težave. Govoril je ,da so nekreativni, da služijo z reklamo. Pod pretvezo svoje »kreativnosti« ali nemoči narediti kaj novega v nič daje vse kar se je razvilo skozi zgodovinski razvoj pip.

Ker to tudi ni dalo rezultatov, je začel združevati svoje ljubitelje pip in korit. Nekateri so prišlo od tu in tam. Toda kmalu je večina spoznala, da takšne kombinacije ne delujejo, da je sama pipa brez veze , se kvarijo in celo voda ne teče iz teh » famoznih« pip in so se rajši vrnili k preizkušenim izdelkom, ki jih cenijo povsod po svetu.

Zato sedaj sam, z dvema fanatikoma kritizira vse proizvajalce pod pretvezo, da pomaga ostalim s kritičnim pristopom in lažjih odločitev, katero pipo izbrati. Pomaga nekaterim začetnikom s svojimi nasveti in jih s svojim prepričevanjem poskuša prepričati ob vsaki priliki, da so njegove pipe in korita nekaj posebnega. Žal sam tega niti ne opazi, da iz njih teče samo mlačna voda.

Toda v resnici si želi samo to, kar si želi vsak resen proizvajalec: želel bi biti prisoten v svetu, na tujih tržiščih, v tujih revijah in sejmih, želel bi biti cenjen in poznan in imeti zastopstva na vseh kontinentih ter stalno dobivati nagrade in priznanja. A žal se nič od tega ni in ne bo nikoli zgodilo. Njegova priložnost v tujini je klavrno pogorela. Tako mu sedaj ostaja le še fovšarija in vse tisto, kar je z njo povezano.

PS:Nauk te izmišljene zgodbice je...!
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » Pe Maj 06, 2005 10:28 am

Hmm kdo bi to lahko bil... :?
Dare Rutar

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Pe Maj 06, 2005 1:58 pm

[quote="Dare Rutar"]Hmm kdo bi to lahko bil... :?

Po moje kaka Lisica, ki se ne spozna na gojenje sladkega grozdja, se ji pa dopade steklena pipa, ker v njenem brlogu opravlja vse funkcije prav izvrstno - fajn izgleda. :P Ker razen luže pred brlogom nima tekoče vode, se ji na pipi tudi kamen ne more nabirat, pa zaradi uporabe se ji ne more okrušit niti ne začne puščat dihtunga... :P

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » Pe Maj 06, 2005 4:21 pm

Lisica ja. Ta je dobra. Bojim se pa da ni stekl(en)a samo pipa ampka tut lisica. :)
Dare Rutar

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » Ne Maj 08, 2005 2:32 pm

Lisica se je zgleda prepoznala. :P Že nekej cvili iz obupa kako dober šnops, ki ga sama nikoli ne pije znajo eni jazbeci iz Dolenskih toplic skuhat iz krompirja. :shock:
Dare Rutar

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Po Maj 09, 2005 9:58 am

Hidro pipe 2

Zanimanje za nadaljevanje zgodbice je veliko. Zato nadaljevanje:

Sebična pomoč?

Fantek bi nekako želel uspeti vsaj doma. Ves gnev je že zmetal na vse firme in revije, ki v svetu nekaj pomenijo, da so zanič, da večina svetovnih proizvajalcev ni inovativnih, da so kopije kopij. Vsi delajo podobne pipe,cevi, banje, tuše. Skratka, tujino je odpisal, tako kot je ona njega.

Toda glej ga zlomka. Kar naenkrat začne po svojem dvorišču hvaliti različne tuje svetovne proizvajalce, seveda ne tistih, ki so mu »kao konkurenčni« ampak samo tiste, ki delajo vse kaj drugega, kot je sam poskušal npr. cevi, o katerih sicer nima pojma.

Nič kritičnosti, le hvaljenje izdelkov, ki jih itak že HVALI in pozna ves svet iz SEJMOV in REVIJ, ki jih sam tako prezira. Ja, to kaže resnično njegov nivo znanja in seveda tudi nivo fovšarije. Ampak se ve, da edino kjer črpa informacije so tuje revije, in mogoče kaj iz hidro priročnika.

Izkušenj z ostalimi izdelki sicer nima in so samo njegova izmišljenja želja po dokazovanju na dvorišču.

S svojim nesebičnim početjem nehote potrjuje, da ima svetovni tisk prav, ki hvali svetovno priznane firme in istočasno prepričuje ljudi naj le upoštevajo svetovni tisk. Seveda ima pri tem pomoč svojih dveh- treh vernikov, ki mu dajo prav in ko trdijo, da jim je samo njegova steklena pipa dala edino pravo toplo vodo. Zanimivo je, da se verniki sprašujejo, kaj je namen teh zgodbic- le to, da mogoče SPREGLEDAJO zakaj domači izdelovalec pip tako govori o drugih. Saj jim nihče nič noče in tudi ni jim potrebno hoditi v druge cerkve. Važno je, da znajo moliti in iti v svojo cerkev. Toda zanimivo je, da jih tudi to moti. Seveda ne vidijo tega, da izdelovalec pip vsakič ko odpre pipo, poskuša ob lastnem hvaljenju poplaviti vse ostale upajoč, da bo zato sam nad vsemi.Ampak, bivši izdelovalec pip je le drobec v celotni hidrofoniji in na koncu te svet sprejme ali izvrže. Seveda mu še vedno ostaja kapljajoča pipa ampak samo na domačem dvorišču.
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Pe Maj 13, 2005 11:54 am, skupaj popravljeno 4 krat.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Sr Maj 11, 2005 10:42 am

Hidro pipe 3.del (zadnji?)

Evo kratko nadaljevanje:

Fantek je končno ugotovil, da sploh ni zanimanja za njegove steklene pipe. Ampak nima problemov z idejami. Pogovori se sam s sabo in bi ustanovil svoj vrtec, kjer bo poskušal vzgajati po lastni podobi in sčasoma bodo primerno naučeni mali fantki strumno korakali po dvorišču, odpirali in zapirali pipe, mahali in se hvalili s članskimi izkaznicami. Resnično je to prikaz prave moči kreativnosti.
Zadnjič spremenil kuzma2, dne Pe Maj 13, 2005 11:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Maj 13, 2005 10:45 am

Hidro pipe 4.del ( očitno bodo sledila še nadaljevanja):

Fantku je totalno zmanjkalo idej v zvezi z proizvodnjo in se je odločil združiti zainteresirane v združenje Kapljajoče tople vode. Pipe je odpisal, ampak, sedaj bi zbral ideje drugih, in bi jim nato pod svojo blagovno znamko rad prodal ideje nazaj. To je gotovo znak inovativnosti.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Pe Maj 13, 2005 3:36 pm

Hidro pipe 5…. Bla,bla,bla…

Nekateri pod pritiskom kopirajo HP zgodbice čeprav tesnilo popušča, tlak pada in so očitno brez idej, zgodbic pa itak ne razumejo. Ampak, kaj čemo.
Za boljše razumevanje, to me spominja na odličen film iz sredine šestdesetih let z naslovom Ladja norcev, kjer je stalno kapljalo, toda, tega nihče ni opazil in na koncu se je ladja potopila.

Ampak, pomemben je nagovor kapitana takoj po vkrcanju ( prosti prevod iz angl. za potrebe razumevanja nekaterih):

« Moje ime je AA in to je ladja norcev. Sem norec. Na moji vožnji boste srečali še več norcev. Ladja jih je polna. Polno odvisnih sestavljalcev in poslušalcev, ljubimcev in ritoliznikov. Ljubiteljev rdečih lamp, keten, dam, ki rade uživajo v nategovanju. Dojemljivih in ustrežljivih ljudi, vsakršne sorte in, če dobro pogledaš, še sebe mogoče najdeš."

V fanktovem primeru je edina rešitev iznajdba vode, ki ne kaplja-t.i. suha voda, ja, v tem je kreativna rešitev.

PS: Pred leti sem videl rešitev kako lahko bruha voda iz kovinske pipe obešene nad koritom samo na tanki vrvici. Mogoče je tukaj skrita rešitev problemov.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a matej isak » So Maj 14, 2005 11:10 am

Dragi Franc,

z zadnjimi komentarji oz. zgodbicami si šel čez prag dobrega okusa. Če nas par entuzijastov želi skupno lotiti se projekta, v katerem vidimo izdelek, ki bi lahko zadovoljil naše želje in potrebe na večini dostopen način; potem smo ladja norcev? Vsakdo, ki sledi potem nekemu prepričanju oz. kapitanu je avtomatično norec. Še dobro da ti nimaš pomočnikov in posadke (morda kakšen Jerry Lee Lewis ).

Sam že nekaj let razmišljam o izdelavi gramofona. Pravzaprav sem enega pred kakšnimi 7-8 leti tudi sestavil. To je bil bolj osebni izziv in na koncu mi je uspelo. Ni bil ravno vpi vendar je zadeva igrala. Zadevo možno izpeljati z premišljenim in strokovnim pristopom.

Pred kratkim sem te kontaktrial glede nakupa motorja, ležaja itd. V telegrafskem odgovoru si mi odgovoril, da to ni možno. Omenil sem ti , da večina večjih proizvajalcev (npr. Clearaudio) prodaja praktično vse elemente vendar praviš, da ne želiš poceni kopij tvojih gramofonov na trgu. Tudi prav, vendar ob sodelovanju bi lahko prodal kar nekaj delov in verjetno tudi ročk. Vendar se držiš svoje politike in to je tvoja pravica. Verjamem, da ti prodaja po svetu in doma omogoča takšen pristop. Super!

Z veseljem si omenil, da ima Bojan okoli sebe fanatike, ki mu slepo sledijo. Mislim, da ti zdrav razum popušča. Iztok je ena izmed oseb, ki bi lahko že zdavnaj obrniti hrbet in marsikaj pikrega povedal, pa se je do nedavnega držal na varni distanci. Vendar ima vse svoje meje. Iztok je resnični entuzijast in promotor avdiofilizma. In od tega nima praktično nič (govorim o finančnem dobičku). Lahko se ga vzame za vzgled ne pa za fanatika.

No drugi fanatik moja malenkost

- Na predlanskem sejmu kjer je v HL sobi igral tvoj gramofon sem praktično jaz (in Anin) naredil silo o združitvi moči. Bojan se sprva ni strinjal in mi je omenil par razlogov proti tej zamisli, katerim pa nisem v ravno verjel. Na žalost pa vse izrečene besede postajajo resničnost :( Večina avdiofilov si želi, da bi uspelo domačim proizvajalcem in morda celo strumno nastopiti na trgu navkljub "lejt motiv" slovenski zavisti.

- Ko sem začel z revijo Stereo-fi si bil tudi povabljen osebno. Vendar si mi omenil, da nimaš kaj več povedati.

- Prosil in povabil sem te tudi za test gramofona, kar pa si kratko in jasno zavrnil. Verjam, da ne čutiš neke potrebe vendar bi ti test brezplačno naredil reklamo še med tisto populacijo avdiofilov, ki te ne poznajo (mlajša generacija). Gramofon pa bi 99% tudi odkupil!

Toliko o fanatizmu!

Glede spletnih revij, forumov, strani itd. Internet je medij, ki je najbolj prodoren. Kakšno težo nosi, lahko vsakdo sam presodi. Nekaj pa je očitno. Privablja ogromno število ljudi in tega se zavedajo vsi. Tudi ti a ne ? Zakaj pa si potem naredil novo stran in forum?

To da lahko vsakdo piše karkoli (in briše karkoli) si nam demonstriral osebno. Povprečno informacijsko izobražen bralec razume kaj se dogaja in si hitro ustvari realno sliko. Za nekatere stvari, ki so dominirale v prejšnem režimu in za katere sem bil prepričan, da smo se jih znebili, na žalost še zmeraj dominirajo v dejanjih "velikih" ljudi. Ljudje niso neumni in so hitro užaljeni, ko se jih ima za neumne.

Verjetno se boš nad vsem skupaj kot ponavadi z viška nasmehnil. Kar tako naprej. Želim ti veliko lepega na tvojem otoku. Žal pa sem tvojo destinacjio izbrisal iz mojih potovalnih načrtov.
matej isak

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 14, 2005 12:33 pm

Ker spadaš med mlajše je jasno, da ne poznaš zgodovine avdia v Sloveniji in edino ,kar ti pade na misel je "stari režim".

Preštudiraj zgodovino(revije, časopise v Sloveniji), pisanja po obeh forumih, primerjaj na kakšen način in kaj vse se je pisalo na starem in novem forumu o meni , razmisli zakaj, in razmisli , če tvoje pisanje potem še zdrži.

No , eno je dober okus, drugo pa je , da se nekateri v tem vidijo- bo že nekaj resnice na tem.

Veliko uspeha resnično želim pri izdelavi gramofonov, in ni skrivnost, kje se lahko dobijo različni deli za sestavo gramofonov. Saj internet je močen medij.

in upam, da se ne vidiš v HP6
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » So Maj 14, 2005 12:38 pm

Hidro pipe 6. zgodovina nas uči…

Konec dvajsetih prejšnjega stoletja je neki malarček na enak način kot naš fantek bil zelo zagnan in fanatično prepričan, da ima on edini prav in bi rad nekaj postal.
Seveda, ko so ga resni ljudje slišali, so se mu lahko samo smejali.Toda take fanatike logični argumenti ne zanimajo. Imajo samo svojo logiko verskega fanatizma. Sčasoma so se ljudje nehali smejati in so utihnili. Tako banalne so bile njegove ideje. Toda stalno je gonil eno in isto. Govoril je , da je najboljši, da on edini ve kaj je dobro in, da ve, kdo so njegovi sovražniki. Imel je velike ideje in cilje, ki pa so se lahko razvile samo v okolju, ki sprejema vse banalnosti. Svet ga ni resno jemal. Zato je uspel združevati svoje fan(a)tične privržence, ki so se hitro podredili njegovi volji. To so bili ljudje, ki niso vedeli , kako naprej, brez svojih mišljenj in idej. ki se dajo enostavno manipulirati. Obljubljal jim je superiornost. Zato so najprej kričavo korakali po dvorišču, nato po ulicah. Njihov največji sovražnik so bili uspešni ljudje. Zato so jih napadali, žalili, diskreditirali. Njihova dela so zaničevali in uničevali. Sledili so volji velikega vodja- bil je kot bog. Uporabljali so znano taktiko, napadamo samo zato, ker se branimo, ker smo bili prvi napadeni. Seveda na koncu je bilo zelo veliko žrtev in sam je propadel skupaj s svojimi privrženci, a je le prišel v zgodovino. Na koncu so vsi preživeli fantki trdili, da oni niso nič krivi, da so bili zavedeni s strani velikega fanta. Da nisi tega nikoli trdili in niso tako mislili, kar so včasih kričali.

PS: Nekateri so se zopet spoznali v prejšnjih zgodbicah in po malem že kričijo! Ampak ,večina je to itak spregledala in videla za kaj gre in te bojazni v primeru naše zgodbe ni.
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Dare Rutar » So Maj 14, 2005 3:19 pm

[quote="administrator"]Hidro pipe 6. zgodovina nas uči…

Na koncu so vsi preživeli fantki trdili, da oni niso nič krivi, da so bili zavedeni s strani velikega fanta. Da nisi tega nikoli trdili in niso tako mislili, kar so včasih kričali.

in eden takih je skesani Ozren Herold.
Dare Rutar

Na vrh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov