AVDIOFILSKI KLUB

glasba,koncerti,posnetki,plošče, CD,avdio klub, srečanja,razno,...

OdgovorNapisal/-a Gost » Sr Apr 13, 2005 3:20 pm

[quote="fotr"]odgovor obema. Prvi gramofon sem kupil pred cca 22 leti in sem v nekem življenskem obdobu potem razprodal celoten HiFi ali karkoli sem že takrat imel, bil pa je kombinacija Stabi (verjetno I s steklenim pokrovom), grace ročko in supex glavo
Sedaj ko sem spet zapadel v prostovoljno suženjstvo pa imam juniorja iz kuzmine štale, in kot zgleda me bo zato že vsak bosanc poskusil za to je...
Al kaj se more, na vseh forumih najdeš ljudi, ki so izredno obdarjeni z izrazoslovjem. Sicer pa nek pregovor pravi : imena luda nalaze se svuda

Tudi sam sem imel eno od prvih Francovih "trug", kot smo jim pravili. Dolgo, dolgo mi je služila, ampak na koncu je bilo potrebno menjati kablažo,pa ...

lp Iztok
Gost

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » Če Apr 14, 2005 9:20 am

Prosil bi, če vse teme, ki niso povezane z delovanjem avdio kluba v bodoče prenesete v druge podteme, kamor pač po svoji naravi spadajo.

Ta podtema je namenjena samo delovanju avdiofilskega kluba, informacijam, komentarjem, novim idejam, željam,.....

Admin!
FK
kuzma2

VSEBINA ZADNJEGA SRE?ANJA AVDIOFILSKEGA KLUBA

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » Po Apr 18, 2005 1:21 pm

Kar zanimivo je bilo. Zaradi nepredvidene atrakcije večera (Gallo zvočniki) žal nismo imeli časa preizkusiti od vseh verjetno najbolj zanimive naprave - digitalni ojačevalnik TacT, ki je zmožen odpravljati celo akustične anomalije poslušalnic, smo se pa zato lahko potolažili s cevnim predojačevalnikom Hovland HP-100.

Igor Kante je najprej na kratko predstavil nove znamke, ki jih na slovenskem trgu zastopa ter njihove tehnične značilnosti, zatem pa smo se prepustili poslušanju. Več o zvokovnih vtisih bodo lahko povedali udeleženci.

Ker smo ostali brez primerne phono stopnje tudi nismo mogli demonstrirati LP-jev različnih tež in formul vinila in upam, da nam bo to uspelo na naslednjem srečanju.

Glede na to, da je junijsko srečanje rezervirano za samograditelje in "frizerje" vse zainteresirane ponovno pozivam, da mi pošljete mail. Za sedaj je edini prijavljeni Vid (Marantz "frizura", če se ne motim in T-amp).
Marko Puš

Re: VSEBINA ZADNJEGA SRE?ANJA AVDIOFILSKEGA KLUBA

OdgovorNapisal/-a VCC » Po Apr 18, 2005 1:31 pm

Živijo!

[quote="Marko Puš"]
Glede na to, da je junijsko srečanje rezervirano za samograditelje in "frizerje" vse zainteresirane ponovno pozivam, da mi pošljete mail. Za sedaj je edini prijavljeni Vid (Marantz "frizura", če se ne motim in T-amp).

Na zalogi je še nekaj zanimivih variant:
T-amp original,
T-amp s konkretnim napajalnikom,
Verjetno bi se lahko zmenil tudi za test enega digitalnega ojačevanika ki zmore 2x 100 W na 4 ohmih, za katerega sem izdelal napajanje.
Pa lahko tudi primerjamo s TACtom.

Glede modificiranega Marantza bi pa veljalo pripeljat (se lahko tudi morda jaz zmenim) CD 17 in potem primerjat.

Saj je še dovolj časa, se bomo že uskladili.
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Po Apr 18, 2005 8:01 pm

[quote="VCC"]
Glede modificiranega Marantza bi pa veljalo pripeljat (se lahko tudi morda jaz zmenim) CD 17 in potem primerjat.

Emmm, mogoče bi ne bilo slabo, da bi imeli za orientacijo poleg CD17 tudi kak nedotaknjen CD63SE?! Tako, da se ve, s kakšne osnove si štartal pred predelavo in kaj je potem nastalo...

Rogouc
Rogouc

Na vrh

OdgovorNapisal/-a VCC » To Apr 19, 2005 7:40 am

Živijo![quote="Rogouc"]
Emmm, mogoče bi ne bilo slabo, da bi imeli za orientacijo poleg CD17 tudi kak nedotaknjen CD63SE?! Tako, da se ve, s kakšne osnove si štartal pred predelavo in kaj je potem nastalo...

Rogouc

Ja, samo tega pa jaz nimam, pa tudi nikogar ne poznam z "neoskrunjenim" 63....
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a kuzma2 » To Apr 19, 2005 8:02 am

Malce ( ne) reklame: kaj pa za primerjavo standardni Rotel RCD 1072,ki je bil povsod zelo dobro ocenjen- kot najboljši pod 2000 USD in je v Vklopu? Saj konec koncev je važen samo zvok?
FK
kuzma2

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Apr 19, 2005 10:40 am

Prijave prihajajo in vseli me, da ste se tudi drugi opogumili. Kar tako naprej.

Če bo to srečanje uspešno in bo obstajal interes za njegovo ponovitev ali celo nadgradnjo, obljubim, da ga bom organiziral vsaj enkrat na leto.
Marko Puš

OdgovorNapisal/-a fotr » To Apr 19, 2005 11:57 am

lahko pa prinesem še cheap Marantz CD 48 z Vidovo predelavo??
Če koga zanima
fotr
mod

Kraj: Škrilje vas nad Igom

Selekcija

OdgovorNapisal/-a Rogouc » To Apr 19, 2005 12:47 pm

Uf, saj kar dežuje. :P

Emmm, Marko, pri množici naprav se zna zgoditi, da bo zmeda okoli poslušanja totalna. Verjetno boš moral delat selekcijo. Ali pa če se bo glasovalo, kaj bo cenjena publika hotela slišati.

Aja, fino bi bilo biti natančen in predvajalnike poslušati na isti glasnosti. Bom prinesel merilne CDje in Voltmeter.

Rogouc
Rogouc

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Apr 19, 2005 2:21 pm

Se strinjam Rogouc in te držim za besedo glede merilnih pripomočkov. Do zmede lahko pride, zato bom prijave sprejemal samo do 4.5.2005 . Če jih bo res veliko, se bom pač moral odločiti, kdo se bo uvrstil v "finale", ostali pa bodo na vrsto prišli naslednjič. Selekcijo pa lahko naredijo že sami udeleženci s tem, da izmed svojih številnih kreacij za predstavitev izberejo le eno ali dve najbolj zanimivi. Kaže, da bo največ nafriziranih CD predvajalnivov in ojačevalcev, zato naj za prvo "tekmo" velja omejitev teh dveh vrst komponent. Torej tokrat naj bi bili na vrsti samo izdelovalci in frizerji ojačevalnikov in CDP-jev. OK?

Možno je seveda tudi, da na vrsto pridejo vsi zainteresirani (mogoče jih pa ne bo toliko, da ne bi mogli sprejeti vseh), vendar bi vsak potem imel toliko manj časa za predstavitev. Vseeno mislim, da bi bilo bolje narediti samo pet do šest temeljitih demonstracij s predstavitvami. Preveč menjav prevelikega števila komponent lahko povzroči razvodenitev vtisov in tako tudi nesmiselnost takega početja.

PS/Potreboval bi tudi asistenta. Kakšen prostovoljec?
Marko Puš

OdgovorNapisal/-a VCC » To Apr 19, 2005 3:04 pm

Živijo!
[quote="Marko Puš"]
PS/Potreboval bi tudi asistenta. Kakšen prostovoljec?

Seveda.....
LP; VCC
VCC

Na vrh

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Apr 19, 2005 4:45 pm

Hvala Vid. Ne bom pozabil...
Marko Puš

Primerjave CD predvajalnikov

OdgovorNapisal/-a Rogouc » Sr Apr 20, 2005 1:56 pm

administrator napisal/-a:Malce ( ne) reklame: kaj pa za primerjavo standardni Rotel RCD 1072,ki je bil povsod zelo dobro ocenjen- kot najboljši pod 2000 USD in je v Vklopu? Saj konec koncev je važen samo zvok?

Ja, po moje bi bilo fino. Tudi zato, ker se s CD17 konstrukcijsko mo?no razlikujeta, po ceni sta pa dokaj podobna. Rotel ima 1 ?ip za vse (clock, HDCD, digitalni filtri, DAC (single-multi bit hibrih), prva analogna filterska stopnja), medtem kot jih je v Maranztu cel kup (za vsako funkcijo je svoj ?ip ali celo ve? njih za eno samo fukncijo, DAC pa je ?isti enobitnik). Tako se bo videlo, kam pravzaprav silijo samogradnje oziroma predelave glede na ceneni original ter dražjo 'konkurenco'.

Rogouc
Rogouc

AVDIOFILSKI KLUB

OdgovorNapisal/-a Marko Puš » To Maj 03, 2005 9:33 am

Vse samograditelje, "frizerje" in druge, ki ste zainteresirani za predstavitev svojih zamisli in izdelkov na junijskem srečanju AVDIOFILSKEGA KLUBA ponovno obveščam, da bom prijave sprejemal samo do srede 4.5.2005.

Ne pozabite tudi na majsko srečanje to sredo, ki se bo začelo v STUDIU TIVOLI.
Marko Puš

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na GLASBA&OSTALO 2005-2013

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov